Forfatteren Nick Redfern avslører monstre og regjeringshemmeligheter

For Your Eyes Only – Dossier of Fantastic Beasts

Hvorfor skulle noen regjering bry motatos seg om den avskyelige snømannen, Loch Ness-monsteret eller andre historier om leirbål? Og likevel gjør de det, og med alarmerende konsistens. Den produktive forfatteren Nick Redfern blåser lokket av akseptert merkelig skapningslære og nøyer seg ikke med foreldede forklaringer, i stedet gir han i Monster Files et overbevisende syn på mulig statlig involvering av hemmelig karakter. Monster Files er akkurat hva navnet antyder; en etterforskning av regjeringshemmeligheter, informasjonsfrihetsdokumenter, førstehåndsberetninger, undersøkelser av historier og seig forskning. Resultatet er en fascinerende blanding av paranormalt og konspirasjon.

Etter en generell tidslinje med monstrøse ketchup hendelser, starter boken med Teddy Roosevelts Bigfoot-historie og slutter med dagens beist.

Ikke alle skapninger er nødvendigvis målet for statlige interesser; noen monstre presenteres for å tjene som en introduksjon til den neste historien om offisielt engasjement. Likevel er det ikke så lett å dele hvert enkelt tilfelle inn i smale klassifiseringer. Noen monstre blir “brukt” av regjeringer som smart feilføring, en “vill-gåse-jakt” for å skjule topphemmelige prosjekter og avanserte våpen. Andre ganger har de samme byråene en nysgjerrig interesse for alt som er paranormalt. Til tider virker de fascinerte eller til og med redde, som i tilfellet med National Oceanic and Atmospheric Administration (NOAA) og National Ocean Service (NOA) som begge protesterer høylytt mot at havfruer ikke eksisterer!

Andre ganger har myndighetene teknologiske interesser, som med forsvinnende beist av varulven og Bigfoot-varianten, hvor multidimensjonale superteknologier kan brukes til våre myndigheters egne ondsinnede formål.

I Monster Files viser Nick Redfern at han er en forfatter og forsker som er villig til å tilby originale konklusjoner og konsepter til det som ellers kan være kjent historie. Hans forklaring på opprinnelsen til den noe berømte, eller beryktede, Flatwoods-monsterobservasjonen fra 1952, i den lille byen Flatwoods West Virginia, er original og mer enn litt tankevekkende.

Filene med særheter er hyppige og varierte i form.

Offentlig forskning på de synske evnene til katter og hunder for å finne skjulte miner? Det er sant! Denne forskningen viste også at katter og hunder overfører ESP-informasjon mellom hverandre.

FDR gir grønt lys til et prosjekt for å bruke flaggermus som levende bomber? Ja! Det er her også!

Monster Army og Ape-Human Hybrider

En bok om monstre ville ikke vært komplett uten de vitenskapelige Dr. Frankenstein-kreasjonene, ekte eller ryktet. Redfern utforsker historien om den russiske fysiologen Ilya Ivanov, som ble ansatt, angivelig av ingen ringere enn Joseph Stalin for å skape en hær av en rase av genetisk spleisede halvt menneske/halvt apemenn på slutten av 1920-tallet. Boken er flink til å grave etter sannheten bak slike ville påstander, og forfatteren er ikke en som bare aksepterer slike historier for pålydende. Det er noe her for både skeptikere og troende. Redfern dekker alle basene.