Har du nogensinde stoppet op for at se på, hvor meget madspild din husstand smider i skraldespanden hver uge? Hvis din husstand på nogen motatos måde kunne betegnes som normal, ville du blive overrasket over, hvor meget madaffald, der ender i skraldespanden.

De fleste mennesker er ikke klar over, hvor meget af det friske kød, frugt og grønt, de køber hver uge, ender med at gå til spilde, men der ketchup er et par ting, du kan gøre for at reducere den mængde, du spilder, den mængde, du skal købe og omkostningerne ved din dagligvareregning.

Opbevar din mad korrekt.

Blot at finde ud af, hvordan man opbevarer friske fødevarer på den korrekte måde for at få dem til at holde længere, kan reducere mængden af affald, du producerer betydeligt. Kig i dit køleskab lige nu og spørg dig selv, om de åbne pakker eller flasker skal udskiftes med lufttætte baljer eller andre måder at beskytte maden på. Alt skal heller ikke opbevares i køleskabet. Nogle fødevarer som kartofler opbevares bedre i en grøntsagsstativ i et køligt tørt skab, i modsætning til det fugtige og afkølede miljø i et køleskab. På samme måde foretrækker mange mennesker at opbevare æg i køleskabet, men de kan lige så nemt opbevares på en stativ på en bordplade. På den måde kan du nemt se, hvor mange du har, og hvad holdbarheden er på hver af dem.

Køb ikke for meget i første omgang.

Næste gang du er i supermarkedet og ser de særlige tilbud, så spørg dig selv, om du virkelig har brug for multipakken? Prøv blot at købe mindre eller se efter mindre pakker for at undgå spild. Multipack og maxi-pack køb er meget fristende, men du skal afveje, hvor meget af produktet du faktisk vil kunne bruge, før du skal smide det ud. Det er ikke altid den besparelse, det ser ud til at være.

Skal du lave så meget mad?

Det stopper heller ikke med bare at købe maden. Se nøje på mængden af mad, du laver. Det er meget nemt at tilberede alt for meget, hvilket resulterer i, at hele portioner lander i skraldespanden. Mål og vej dine ingredienser for at sikre, at du ikke bare spilder maden, men også den energi, du bruger til at tilberede den.